släppa tankar

Jag började tänka på alla hemska saker som kan hända ensamma tjejer som är ute och går på natten en lördagskväll när jag promenerade hem från Hedlunda, efter filmkväll hos Jonna nu ikväll. På rån och våldtäkt och trakasserier från fulla människor. Detta resulterade i att det blev en jävla fart på benen där jag gick så snabbt var jag hemma!
Samtidigt som jag gjorde en reflektion över dessa tankar som florerade vilt i mitt huvud! Jag kände mig förföljd och tittade bak flera gånger för att försäkra mig om att ingen följde efter mig! När jag promenerat hem från krogen har jag aldrig haft dessa skrämda känslor och skulle mer troligt kunna börja snacka med fulla människor jag möter efter vägen. Vilken idiot man är. Det har varit bra för mig att ha en vit helg. Jag har gjort några nyttiga reflektioner, hoppas jag minns dem nästa helg också...

lillmamma

Min syster tycker att jag är en jobbig lillmamma!:O Hon säger att hon måste sluta berätta saker för mig eftersom jag alltid reagerar som en mamma på det hon berättar och ser faror och orättvisor i allt. Jag försvarar mig med att jag MÅSTE ju säga allt sånt eftersom mamma och pappa uppenbarligen inte gör det! Mamma och pappa i sin tur försvarar sig med att dom har tre barn och att Amelie är ju den yngsta, så nu har dom släppt lite på allt sånt där som de tjabblade om när JAG var i Amelies ålder. Jag fattar inte grejen. Han dom räknat ut att om dom kör stenhårt med mig under min uppfostran så kan de släppa på det med Amelie för då är jag tillräckligt gammal för att göra det åt dem eller vad? Hahah! Nu är ju Amelie en väldigt väluppfostrad ung dam så jag vet att jag inte behöver oroa mig så mycket som jag ger sken av att göra och jag kan till och med tänka att jag nog kan ta åt mig en del av äran i att hon är den fina dotten, syster och vän som hon är;)

Igår åkte jag direkt till Sandra och Elisia efter jobbet och njöt av en väldigt odramatisk fredagskväll fylld av dramatik;)
Vid elva tiden gick bussen in mot stan igen, påbylstad med kläder eftersom det är sviinigt kallt ute satt jag på denna  fullpackade buss. Med fullpackad menar jag ordagrant att bussen var full av packade människor också jag. fullpackad med kläder. Ingen av dem som klev på, märkbart berusad verkade vara en dag över 20 år och alla skrek och tjoade. Jag njöt av att vara nykter. promenerade sedan från stan och hem. njöt ännu mer av att äntligen komma hem till mitt eget hem efter att ha vart hos mina föräldrar hela veckan eftersom inga bussar passat med mina arbetstider:/

Nu är det redan Lördag och jag tror jag ska ta en promenad ner på stan och göra lite småärenden, sen blir det filmmys med Jonna ikväll! :) Imorgon måste jag tyvärr tillbaka till Vännäs eftersom förskolan har stängningsdag på måndag vilket innebär att min sovmorgon, då jag skulle börjat nio, försvann då alla måste vara på jobbet kl åtta istället och då passar så klart ingen buss på måndagmorgon, Igen.

Ha en trevlig helg allihopa!

stormig värre!

Shit vad det har varit stormiga dagar på olika sätt den här veckan!
I måndags när jag kom på jobbet var 2 av mina 3 kollegor hemma för vård av barn så vi hade två vikarier, på det hade vi leksaksdag så alla barnen hade med sig en leksak hemifrån som de fick visa för sina kompisar och sen leka med hela dagen. 89% av dessa leksaker låter. Det var bland annat en motorsåg som lät, en gosehund som skällde, en gosefisk som lät "BOIIINK" när man slängde den i golvet, 3-4 radiostyrda bilar och dykilt som levde om, en polisbil som hade sirener.. och sen var det spindelmannendräkter osv som gasade upp ljudnivån på barnen också! Hahha.. det var en härlig dag egentligen! Men ljudnivån gav mig huvudvärk framåt eftermiddagen.. Till råga på det så kände jag mig halv illamående hela dagen men tänkte att det berodde på huvudvärken..
På natten till tisdag vaknade jag och mådde riktigt dåligt. var vaken från 02.00 tills jag skulle upp 06.00.. åkte på jobbet och jobbade till halv nio då jag fick inse mig besegrad och åka hem igen i magsjuka. sprang mellan sängen och toan hela dagen och hela kvällen. sjuukt dryygt! Idag har jag också varit hemma från jobbet. Har ingen matlust men i övrigt tror jag det är över nu så imorgon blir det jobb igen!:)

Men shit vad det stormar ute!! Mamma skulle köra hem från sjukgymnasten i morse och körde fast så in i helvete bara några hundra meter från huset. Pappa skulle köra Amelie till sjukhuset för kontroll av frakturen på fingret på förmiddaen så han var hemma från jobbet som tur var! Jag med mig magsjukemage fick hoppa in i pappas bil och följa med för att skotta loss mamma. men så klart körde även pappa fast så vi fick börja med att skotta loss honom och sedan plummsa iväg till mammas bil. efter nästan en timmes skottande av 4 pers så fick vi tillslut hjälp av en traktor, det va helt omöjligt att skotta loss! Medan vi höll på som bäst med skottningen körde en tredje bil fast en bit bortanför oss också så det var bara att fortsätta skottningen med den bilen sen!
Nu på eftermiddagen körde en lastbil med pellets fast utanför vårat hus.. men han kom loss efter ett tag.. jag stod bara i fönstret som en nyfiken grannkärring bakom gardinen och glodde när stackarn kämpade för att komma loss..

Tack Elin och Hanna för visat intresse! haha.. och även tack till Anonym ;) Nu kan jag ju kanske för er skull iallafall stressa på syrran lite om en ny bloggdesign iallafall:P

snittski

Jag har i snitt 15-20 läsare per dag.. det kanske inte är så mycket men det räcker för mig:) Men jag tycker mina läsare är skitdålig på kommentera så jag tappar som peppen att skriva här...

hörde ni det??! SKITDÅLIG

frihet

Igår lämnade jag in mitt arbete för sista gången. Jag pillade med det till mitt huvud kokade och klockan närmade sig 00.00... Sen bestämde jag mig för att nu får det vara klart. Jag skulle kunna ändra och göra bättre i flera år till om jag bara orkade. Men det gör jag inte.
Det har varit en alldeles vanlig dag idag egentligen. Men jag har känt mig lättad och "frisk" på nåt vis.. Borde nog dock egentligen inte skriva så för då vaknar jag garanterat med en förkylning imorgon.. men men..
Jag sov till halv tio, sen cykla jag upp på Iksu och tränade Bodypump och spinning med Elin och Lenita. Härligt!
När jag kom hem hade jag ett berg med disk som jag sparat på mig under veckan. Diskade bort allt och plockade undan i lägenheten. Tappade upp ett bad med massor av skum och la mig med grodmasken jag fick av Hanna i julklapp:)

När jag kom hem från träningen hängde det en fläskfile på dörrhandtaget. Det var Jonnas sätt att hinta mig om att hon tyckte vi skulle käka middag tillsammans. Det gilla jag!:)

I Lördags hade jag familj, släkt och en del vänner här på examensfika. Smörgåstårta och tårta i massor! Sjukt gott va det! Fick massor med fina blommor och presenter:) Hela lägenheten doftar som på buketten nu!:) Tog med mig smörgåstårta upp till SaraLouise och Lukas på kvällen och drack lite vin där innan vi skulle på Corona och vinka av Emma som hade avskedsfest där innan flytt till Göteborg. När jag kom hem på natten käkade jag smörgåstårta igen och sen på morgonen efter käka jag smörgåstårta igen. sen till middag va jag lite less på smörgåstårta så då käkade jag lite mer smörgåstårta.



Lite bilder från i Lördags!


anlitad

Jag har anlitat syrran att fixa till min blogg så den inte är så tråkig som den ser ut nu.. Får se vad hon får till för snyggt! :)

Jag är trött. Men på bra humör:) Förutom att jag vill skrämma skiten ur nå små fjortisfolk här i krokarna.
Håller på komplettera X-jobbet med AKK, GAKK och TAKK metoder, men ikväll har det inte blivit något gjort. Imorgon är jag ledig så då ska jag försöka göra klart allt så jag blir av med det någon gång!

stenhård lillasyster

Jag har jobbat mina 3 första dagar som förskollärare och det har varit tre jätte bra dagar! Jag mår bra!:)

Imorgon är slutopponeringen på Ex-jobbet. Hoppas på en relativt "samlad" dag och att det inte krävs några stora kompleteringar.

Jag måste ha den mest smärttåliga lillasyster av alla! igår när jag kom hem efter jobbet kom lillan ner och visade sin hand, där två av hennes fingrar var inlindade i bandage. Hon berättade att hon fastnat i någons tröja med fingret på gymnasitiken på skolan och att fingertoppen vek sig åt sidan. Hon skyndade sig att vika tillbaka det, berättade hon och vi tog av bandaget som skolsyster gett henne efter att ha tagit henne till Vännäs vårdcentral där inget kunde konstateras. Hennes finger var alldeles blå, men inte ett knyst klaga hon på hela kvällen.
Idag ringde pappa och berättade att han och lillan var påväg hem från sjukhuset, där lillan opererat fingret för en allvarlig fraktur i fingret, där dom fått spika ihop fingret på henne. Och nu var det gipsat. Vännäs vårdcentral i ett jävla nötskal och världens hårdaste lillasyster!

fsk

Jag är för trött för att göra något längre inlägg. Men jag tänkte iallafall berätta att jag älskar mitt jobb! :) Det är en fantastisk barngrupp och mina kollegor är bra!:)

Nu ska jag återgå till att läsa X-jobb och sedan förhoppningsvis somna innan 22.00... börjar jobba 06.15 imorgon!

Puss på er allihopa!

ljuva 80 tal!

Jag var på en riktigt rolig 80 tals fest igår!:)


kissemiss

Idag har jag varit med Hanna. När jag skulle gå hem stod Jonna i dörren till huset mittemot. Det var bara helt fel plats att se henne på så jag stirrade på henne som en galning tills jag såg att hon såg att någon stirrade och hon sakta började stänga dörren.. då fick jag tummen ur och provade säga - Jonna?! hahha.. hon stod och lockade på en katt som sprungit bort från nån kompis som hon va hos..

Ikväll har jag varit på bio med Hanna och Johan. Vi såg den där "har du hört om Morgans?". Den va Ok. Skulle lika gärna kunnat se den hemma i soffan.. ingen biohit tycker jag men inte dålig heller. Efter bion gick vi på pipes en sväng, Johan hinka i sig tre öl och jag och Hanna satt och kollade på:P Efter en stund vällde hela "gammgänget" in.. det va kul att se alla! Fick höra att jag lukta katt/kattpiss. Det va ju inte helt lyckat.
Jag har funderat vad jag ska önska mig i examenspresent.. har funderat på en parfym eller Ipod. Men efter det här med kattdoften borde jag nog satsa på en parfym.. :P

jag är överväldigad av "tycka om mina vänner" känslor fortfarande! :)

Imorgon ska jag på 80-tals fest på nydalahöjd. Jag kommer va så svinigt snygg..

Nu ska jag läsa X-jobb tills jag somnar. Natti!

hemlängtan

Pappa gjorde ett oväntat besök hos mig idag. Helt plötsligt plingade det på dörren och där utanför stod min älskade pappa och huttrade. Han var i huset och jobbade och höll tydligen på frysa ballen av sig så han ville komma in och värma sig en stund. det förstår jag! det är ju -25 grader ute! Pappa berättade att det hände något sensationellt hemma igår. Mamma hade varit vaken till kl 01.00 fast hon skulle upp och jobba idag! :O Detta på grund av att hon suttit uppe och läst mitt examensarbete.. haha! Pappa sa att det hade tårats i ögonen på henne när hon läst klart. Söta mamma! När jag hörde det kände jag att jag fick hemlängtan. Så nu åker jag hem till Brån och myser med familjen ikväll.

Puss på er!

sket en bajskorv

Det slog mig precis. Ganska precis i dagarna för tre år sen sket sig allt och jag var så ledsen så jag trodde jag skulle dö. Nu har det gått tre år, det är mer än hälften av tiden jag spenderade på att sakta men säkert skita ut en riktig jävla bajskorv. Jag kan inte fatta att tiden gått så fort! Och Idag lämnade jag in mitt examensarbete, vilket betyder att jag i stort sett är färdigutbildad förskollärare nu. Det har varit tre fantastiska år, vilket jag helt ärligt hade väldigt svårt att tro att det skulle bli när bajskorven precis var färdigklämd.
Hanna har varit med under alla dessa tre år och är en del i att allt varit så bra! Man kan säga att vi träffade varandra på riktigt typ samma kväll som jag lämnade bajskorven bakom mig och tog ett stort kliv ut i livet:)
Därefter har det bara rasat in underbara människor i mitt liv, människor som jag aldrig skulle ha träffat om jag fortsatt sitta hemma på umedalen och klämma.

Rebecca...


Katarina..


Hanna och Johan..


Sandra


Malin..


Karin..


Elin..


Jonna..


SaraLouise och Emma..


Och många många fler härliga människor som får mig att skratta! Tack till er alla för att ni är den ni är och låter mig vara den jag är:) Som ni kanske förstår kliver jag över en milstolpe här mitt i natten i min ensamhet.. och med ett leende på läpparna går jag nu och lägger mig i en nästan färdigstädad lägenhet:) Puss!

02.30

Nu är klockan snart halv tre på natten och jag är helt hjärndöd. Nääästan klar med arbetet.
jag känner mig precis som jag ser ut.... :/


kväll

så var det kväll igen. jag har nu sovit bort dagarna i typ en veckas tid. Idag tog jag mig iallafall upp en timme tidigare än alla andra dagar tack vare att jag skulle tvätta kl 12. men jag funderade helt seriöst på att lägga mig igen efter det, stod dock emot den impulsen och satte mig med Ex-jobbet istället. Har gjort alla småändringar och hälften av det jag själv kommit på att jag ville ha med i bakgrunden och i en av analyserna. Dock inte påbörjat det min handledare tyckte om bakgrunden...
Igår var jag på spinning för första gången på alldeles för länge! Tog en promenad upp till Iksu och gick sedan hem till SaraLoiuse som har flyttat ihop med sin Lukas på Ålidhöjd. Där bjöds det på supergod middag i form av spagetti med köttfärssås och fetaostsallad, mums! Sen va va Sara en ängel och körde mig till Jonna för några timmars häng där.. sen promenerade jag hem igen. Det var riktigt skönt! det snöade jätte mycket men var alldeles vindstilla och typ inte en kotte ute..
Nu ska jag slå in Elins födelsedagspresent sen ska jag promenera upp till Tomtebo på födelsedagsfika:)

Ex-jobbet

På nyårsdagen skickade jag in mitt examensarbete till min handledare en sista gång. Kände mig ganska färdig även om det fattas nästan två sidor, men tänkte att man kan ju inte skriva bara för att skriva.
Idag fick jag svar. Ojojoj vad mycket jobb det är kvar innan jag är klar! småfix, men ändå sånt som tar tid. Och min handledares tips för att fylla ut det som saknas var att sammanfatta mina forskares teser i bakgrunden, detta tyckte hon var viktigt för att göra det lättare för läsaren att hänga med i analysen. Jag förstår inte riktigt huuuur...inget av det jag tar upp i analysen är nytt utan allt det finns med i bakgrunden redan. vad dessa författares huvudsakliga tes är vet jag inte!!! Jag har inte fattat det som att de är forskare så.. att dom har någon speciell huvudfråga de utgår ifrån utan radar mer bara upp fakta. detta kommer innebära att jag måste lusläsa typ 4 böcker på mindre än tre dagar... INTE vad jag hade tänkt mig!

våra magar

Skillnaden från den här bilden som togs för ca 1,5 år sedan är att våra magar är större nu. Min mage har växt av någon helt outgrundlig anledning ?! :O Och Hannas mage har växt för att nu är det någon där inne som växer :)






wow!!

Det nya året började bra ändå! Jag har känt min första spark från bäbis i Hannas mage!!! hur fantastiskt som hellst! Blev så till mig att jag börja grina! hahaha! Kan ni fatta att jag ska bli tant Lisa?! det är ju helt sjukt:P
och nu är det bara tio dagar kvar tills jag börjar jobba på världens bästa förskola:) Jag längtar! Jag längtar tills allt är över med skolan och jag helt och hållet kan fokusera bara på det jag tycker om allra mest:) Och på kvällarna är jag fri i mina tankar att göra vad jag vill. Jag kan ligga med huvudet på Hannas mage varje kväll och lyssna på bäbbä, eller gosa med Sandra och Elisia, som för övrigt bara över en natt har lärt sig att va utan blöja och säga till när hon är kissnödig!! grät en skvätt i ren stolthet över det också idag.. haha.. jag är så blödig! jag kan träna.. fast det kommer snarare bli trögare att få till när man bara kan träna kvällstid men:P jag ska kämpa för att hålla igång det! mår mycket bättre när det gäller allt när jag tränar. och bäst av allt, jag kommer förhoppningsvis få en ordentlig dygnsrytm med ett jobb som drar mig ur sängen på morgonen, vilket jag troligen också kommer må bättre av:)

Jag har inte avlgt några nyårslöften i år, som jag typ aldrig brukar göra iofs:P Men jag tänker mig att det ska bli ett hälsosammare år i år. mina förhoppningar är att jag ska göra allt för att jag ska må bra. både psykiskt och fysiskt. Jag fick ju tyvärr veta för några dagar sedan att jag kan uppfattas som en översittar kompis som tror sig vara mer än mina vänner. det var verkligen jätte tråkigt att få höra för så tänker jag absolut inte! Men utifrån den vetskapen krävs uppenbarligen vissa förändringar, så jag aldrig behöver få höra något sådant igen.





RSS 2.0